MetalForm - de smeedijzeren magie
Gratis verzending vanaf 200 EUR

Retourneren, Zichttermijn & Garantie


Zichttermijn & herroepingsrecht

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van redenen te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de wegwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket tot 10kg, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijs mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.  Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen viainfo@metalform.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Uitzondering op het herroepingsrecht 

Speciaal op maat gemaakte artikelen, kunnen niet zonder opgaaf van acceptabele redenen worden geretourneerd. Voor producten die volgens de specificaties van de klant gemaakt zijn geldt de uitzondering op het herroepingsrecht. Bijvoorbeeld op maat gemaakte hek of trapleuning. Of product gemaakt op basis van een tekening van de klant. Als de klant kiest verschillende opties die aangeboden zijn op dit wegwinkel, dan is geen spraak van speciaal op maat gemaakte artikel.   

Stappenplan retourneren:

1. Neem contact met ons op via ons contactformulier*. Vermeld hierin uw bestelnummer en de reden van retourneren.

2. U ontvangt een email met een RMA nummer en de instructies om uw product(en) te retourneren.

3. Na ontvangst van uw retourzending nemen wij contact met u op voor de verdere afhandeling.

Retourneren
 

Indien u een product wilt retourneren, is het noodzakelijk dat u eerst contact met ons opneemt. Wij geven u een RMA nummer, dat u dient te vermelden op de verpakking van het product dat u terug wilt sturen. Vervolgens kunt u het pakket terugsturen naar ons postadres. Zonder RMA nummer kunnen wij uw retourzending helaas niet in behandeling nemen.

U draagt als afzender het risico voor de retourzending. Wij adviseren om uw pakket in het postkantoor te laten voorzien van een Track&Trace code en het verzendbewijs te bewaren.

Retourzendingen die niet (voldoende) gefrankeerd zijn, worden door ons geweigerd.
Verzend- en/of transportkosten vallen niet onder de garantie en/of herroepingsrecht. 


Garantie

Als u de producten onder normale omstandigheden gebruikt waarvoor ze bedoelt zijn, heeft u recht op wettelijke garantie. De garantieperiode is afhankelijk van het product en max. 2 jaar. Indien zich er binnen de garantieperiode gebreken vertonen heeft u recht op reparatie of een vervangend product. U dient het artikel te retourneren door onderstaand "Stappenplan retourneren" te volgen.

Uw recht op garantie vervalt indien:

            De schade is ontstaan door foutief gebruik en/of de handleiding niet is opgevolgd

            De schade is ontstaan door opzet of grove nalatigheid

            De schade is ontstaan doordat u of een derde poging deed tot reparatie

            Er sprake is van val-, stoot of waterschade

* U kunt ook gebruikmaken van ons herroeping formulier, deze kunt u hier downloaden.